Hoenderkamp 27, Emmen
Hoederkamp 27, Emmen

6 Handige schrijftips voor webteksten

6 Handige schrijftips voor webteksten

Webteksten schrijven klinkt makkelijker dan het in werkelijkheid is. Met name startende ondernemers kunnen zich hier flink in vergissen. Sommige ondernemers lopen tegen een aantal terugkerende problemen aan. Tijd om een paar tips te delen!

De basis van webteksten

Wanneer je aan de slag gaat met het schrijven van webteksten moet je voor jezelf de basis helder hebben. Hoe wil je dat bezoekers jouw webpagina lezen, wat zijn je sterke punten die er bovenuit moeten stijgen en waar staat jouw bedrijf voor. Dit klinkt allemaal makkelijk maar je moet hier wel goed over nadenken. Zorg er daarom voor dat de basis klopt en wijk er niet vanaf.webteksten

Gouden webtekst-tips

1. Ken je doelgroep en stel deze centraal
Je bezoekers zullen al snel afknappen als het op je website alleen maar over jou gaat. “En ik dan?!” zullen veel bezoekers zich afvragen. Om deze vraag te beantwoorden dien je jezelf af te vragen welk probleem jij voor welke doelgroep oplost. Wanneer iemand jouw website bezoekt, beslist hij in enkele seconden of hij blijft, of dat hij je website verlaat.

2. Vermijd vaktermen
Als je jouw webpagina’s gaat inrichten en begint met het schrijven van de webteksten gebruik dan geen vaktermen. Dit zijn meestal te onduidelijke woorden voor jouw potentiële klant en dat kan afschrikken. De potentiële klant wil duidelijkheid in wat jij kan betekenen en het liefst hoe jij te werk gaat.

3. Maak gebruik van tussenkoppen en alinea’s
De lezer van jouw pagina wil in één oogopslag kunnen zien waar de tekst over gaat. In eerste instantie scant de bezoeker je tekst, waarna hij bepaalt om verder te lezen of om weg te klikken. Wanneer er een grote lap tekst zonder enige structuur op jouw pagina staat, zal dat de lezer afschrikken. De kans is klein dat de bezoeker je tekst helemaal door gaat lezen, laat staan dat hij verder klikt of uiteindelijk converteert. Door gebruik te maken van koppen splits je je tekst automatisch op in alinea’s, en wordt jouw tekst beter leesbaar.

4. Schrijf overtuigend en actief
Beschrijf je verkoopargumenten eenvoudig en kom snel tot de kern. Wat levert jouw product of dienst concreet op? Schrijf duidelijk en maak het niet te moeilijk.

5. Bepaal de zoekwoorden
Vind zoekwoorden die je doelgroep gebruikt. Plaats deze zoekwoorden in de titels, headers, inleidingen, bodytekst en (interne) hyperlinks.

6. Schrap overbodige informatie
Schrap alles wat niet belangrijk is voor jouw doelgroep. Zo help je je klanten. Met overtuigende webteksten kom je online goed uit de verf. Je investeert in (nieuwe) klanten en meer omzet.

We’R Media schrijft webteksten

Webteksten zijn doorslaggevend voor het resultaat van jouw website. Goede webteksten nodigen direct uit om verder te lezen en zetten aan tot actie.  Onze tekstschrijvers zorgen voor frisse, doelgerichte teksten die goed ranken in zoekmachines als Google. Heb je hiermee hulp nodig, twijfel niet en vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan.

 • Over ons
 • Webdesign
 • Online marketing
 • Grafische vormgeving
 • Cases
 • Contact
 • https://www.wermedia.nl/wp-content/themes/wermedia/img/logo-wit.svg We'R Media
  Weerdingerstraat 45b
  Emmen, 7815SC
  Onze klanten geven ons 5 sterren - op basis van 9 beoordelingen