Hoenderkamp 27, Emmen
Hoederkamp 27, Emmen

Het is Wereld Emoji Dag!

Het is Wereld Emoji Dag!

Over de hele wereld vieren mensen vandaag iets dat jij waarschijnlijk elke dag gebruikt: emoji’s. Het is namelijk Wereld Emoji Dag! De lachebekjes, duimpjes, aapjes en nog veel meer zijn niet meer weg te denken uit ons leven.

Waarom gebruiken we ze?

Soms is het gebruiken van een emoji makkelijker dan typen maar waarom? De mensheid is van nature erg lui. Hoe makkelijk is het om met één druk op de knop aan te geven hoe je erover denkt. Bijvoorbeeld als iemand zegt dat je mailtje is ontvangen, het enige wat je hoeft te doen is een duimpje omhoog 👍🏻. Of als iemand een goede grap verteld in een groepsapp op Whatsapp, i.p.v. allemaal “hahahahah” te zeggen kan je ook het icoon van lachen gebruiken 😂.

Ons brein pikt visuele informatie veel sneller op dan tekst

Waarom ze zo populair zijn, is eenvoudig te begrijpen: ze zijn gewoon leuk. Facebook beloont je zelfs wanneer je emoji’s gebruikt. Wanneer je er één of meerdere toevoegt aan jouw Facebookbericht, wordt die post hoger weergegeven in de feed van anderen. Ook krijg je tot 57 procent meer likes en reacties en wordt jouw bericht 33 procent vaker gedeeld. Het is dus ook zeer aan te raden om de emoji’s online te gebruiken.

Volgens het bedrijf dat over de emoji’s gaat, zijn er in totaal meer dan 2800 verschillende icoontjes. Ieder jaar komen er ongeveer 100 nieuwe bij. Het meest populaire woord is niet eens meer een woord, maar een icoontje (diegene die huilt van het lachen 😂). Wereldwijd wordt deze het vaakst gebruikt en in Engeland werd het in 2015 zelfs tot ‘woord van het jaar‘ uitgeroepen.

emoji

Emoji’s worden soms zelfs ingezet als marketingcampagne. Om de film Deadpool aan te kondigen, maakte Marvel grote billboards met slechts drie tekens. Naast Deadpool zijn er nog tal van andere bedrijven die een campagne hebben opgezet zoals Domino’s, WWF en McDonalds.

Zelf gebruiken wij ook emoji in onze online-campagnes. Uiteraard overleggen we eerst met de klant of het relevant is. Met name voor social media is het niet verkeerd om de icoontjes te gebruiken. Mocht je zelf de emoji’s willen inzetten maar heb je geen idee hoe je hier mee omgaat? Neem dan contact met ons op en dan gaan we er samen voor zitten. 🐒

 • Over ons
 • Webdesign
 • Online marketing
 • Grafische vormgeving
 • Nieuws
 • Contact
 • https://www.wermedia.nl/wp-content/themes/wermedia/img/logo-wit.svg We'R Media
  Weerdingerstraat 45b
  Emmen, 7815SC
  Onze klanten geven ons 5 sterren - op basis van 8 beoordelingen
  Sluiten