Hoenderkamp 27, Emmen
Hoederkamp 27, Emmen

Tips voor werken met code oranje

Tips voor werken met code oranje

Het is warm, erg warm! Zo warm zelfs dat het KNMI code oranje heeft afgegeven vanwege de aanhoudende tropische temperaturen en droogte in Nederland. Er is ook de komende dagen nog sprake van extreme hitte, die gevaarlijke situaties op kan leveren. Code oranje wordt afgegeven wanneer het drie dagen achter elkaar boven de 30 graden wordt en ‘s nachts niet kouder wordt dan 18 graden. Vannacht kwam het kwik in een groot deel van het land niet eens onder de 20 graden, waardoor er sprake was van een tropennacht.

Werken met code oranje

Na een lange kleffe nacht gaat de wekker meestal weer vroeg. Je moet ongetwijfeld gewoon naar je werk in de wetenschap dat er code oranje landelijk is afgegeven. Dit betekent dat het een erg warme dag gaat worden. De vraag is dan ook, hoe ga je dat overleven? Wij hebben speciaal voor jou een aantal tips op een rijtje gezet over hoe je code oranje het best overleefd!code oranje

Handige tips voor code oranje

 1. 1. Water drinken – Tijdens code oranje moet je altijd goed blijven drinken. Het lijkt een open deur, maar veel mensen vergeten deze eerste belangrijke stap. Water is het meest effectieve middel tegen de hitte op je werk. Door genoeg water te drinken, kan je lichaam zich beter afkoelen. Zet dus standaard een flesje water op je bureau, zodat je niet vergeet te drinken. Zo voorkom je onder andere hoofdpijn.
 2. 2. Een natte doek in je nek – Bij extreme hitte is het lastig om in zakelijke kleding op je werk te verschijnen. Een jasje, broek en dichte schoenen zijn niet de ideale kleding bij warme temperaturen. Doe je dat toch dan kun je het met deze truc net wat langer in je werkkleding uithouden. Pak een doek en maak deze nat (wring deze wel een beetje uit) en leg de doek in je nek. Het ziet er misschien een beetje gek uit, maar het helpt je lichaam goed de temperatuur te regelen.
 3. 3. IJs halen in je pauze – Plan een moment op de dag waar op je samen met je collega’s een stukje gaat wandelen om een ijsje te halen. De wandeling zal je goed doen en het ijsje zorgt meteen voor wat verkoeling. Zo overleef je code oranje zeker!
 4. 4. Airco – Zet de heerlijke airco aan, doe de ramen dicht en je kunt de hele dag in een aangenaam klimaat werken!
 5. 5. Begin eerder – Als het werk het toe laat, begin dan iets eerder. Probeer zo veel mogelijk te doen tijdens de koelere uurtjes in de ochtend. Dan heb je op het heetst van de dag tijd voor een kleine siësta, waarna je eventueel in de avonduren weer verder kan. Dit geldt helemaal tijdens code oranje.
 • Over ons
 • Webdesign
 • Online marketing
 • Grafische vormgeving
 • Cases
 • Contact
 • https://www.wermedia.nl/wp-content/themes/wermedia/img/logo-wit.svg We'R Media
  Weerdingerstraat 45b
  Emmen, 7815SC
  Onze klanten geven ons 5 sterren - op basis van 9 beoordelingen