Case

DGC de Gelpenberg

Website

Drentse Golfclub ”de Gelpenberg”, opgericht in 1970, is de oudste golfclub van Drenthe. De club kent een harmonieus en actief verenigingsleven. De golfclub beschikt over een clubhuis met een breed scala aan faciliteiten: bar, restaurant, terras, vergaderaccommodatie en een golfshop. Dit maakt “de Gelpenberg” in combinatie met de baan en de golfschool een schitterende bestemming, ook voor het organiseren van geheel verzorgde bedrijfsgolfdagen en golfclinics.

DGC de Gelpenberg kwam bij ons met het vraagstuk om het gebruikersgemak van de bezoeker te optimaliseren en om de koppeling te maken met het boekingssysteem en overige systemen. Door de koppeling met deze systemen te maken, hebben we gezorgd dat de website van de Gelpenberg het platform is waar voor de bezoeker alles te vinden is omtrent golf.

Optimale gebruikerservaring staat centraal

De bezoeker wil zo snel mogelijk de juiste informatie vinden, daarom moet je het gemakkelijk maken voor de bezoeker. Om dit te creëren is het navigatiemenu ongelofelijk belangrijk. Om de website van DGC de Gelpenberg overzichtelijk en duidelijk te maken hebben wij ons eerst gefocust op de menustructuur. Je wil tenslotte niet dat een bezoeker zich in een doolhof bevindt.

Om een duidelijke structuur in de website aan te brengen, hebben wij gekozen om twee menu’s te maken. Een goed gecategoriseerd hoofdmenu die transparant en duidelijk is. Hierbij hebben we gebruik gemaakt van een volledig scherm om genoeg ruimte te creëren en hebben we een tweede menu gekoppeld aan de desbetreffende categorieën. Zodra de bezoeker zich inleest in een categorie wordt er een tweede menu getoond die alleen betrekking heeft tot de desbetreffende categorie. Hierdoor creëren we overzichtelijkheid en rust in het ontwerp.

Responsiviteit ten top

Een zeer belangrijke eis die onze websites hebben, is dat de website perfect gepresenteerd moet worden voor mobiele gebruikers. Een gebruiker moet een overzichtelijk design zien, waarbij de website makkelijk te navigeren is. We hebben tijdens de realisatie van deze website gekozen om te werken in drie kolommen. Op deze manier kregen we alle inhoud perfect georganiseerd op elk apparaat. De desktop-versie wordt getoond in drie kolommen, de tablet-versie in twee kolommen en de mobiele versie toont automatisch één kolom.

Benieuwd hoe wij met ons team jou kunnen helpen?

Neem dan contact op met Chiel.

Je kunt hem bereiken op:

06 – 15 65 77 10

[email protected]

Bezoekadres

Hoenderkamp 27, 7812 VZ Emmen

Telefoonnummer
E-mailadres
Wij werken

Maandag t/m vrijdag
8.30 – 17.00 uur

Belafspraak plannen

Download
hier de
Social media
kalender