Case

Hattrick Media

Website

Hattrick Media is dé uitgever voor Sport, Lifestyle & Business. Hun kernactiviteiten zijn grotendeels gericht op het realiseren van printuitgaven. Jaarlijks produceren zij een brede verscheidenheid aan kranten, presentatie- en businessmagazines, periodieken, bedrijfsbrochures en specials. 

Een nieuw begin

We begonnen dit project met een grondige case study voor Hattrick Media. We hebben goed gekeken naar hoe ze werken, plannen bedacht en gekeken naar hun belangrijkste concurrenten. Ook hebben we gekeken naar de online activiteiten van de doelgroep en wat voor items ze graag op websites zien.

Toen we al dat onderzoek hadden gedaan, hebben we onze ideeën en inspiratie gedeeld met Hattrick Media. Samen hebben we gekeken naar verschillende onderwerpen die we konden realiseren om hun website beter te maken. In deze fase leerden we elkaar steeds beter kennen. We begrepen steeds meer wat Hattrick Media wilde en wat voor ideeën ze hadden.

We hebben ook veel gesproken met het team van Hattrick Media en samen hebben we nagedacht over onze plannen en de ontwerpen aangepast totdat we een heel goed plan hadden voor de nieuwe website. Dit was een heel belangrijk deel van dit project, hierdoor snapten we goed wat Hattrick Media wou en waar we aan moesten denken toen we de nieuwe website gingen ontwikkelen.

Herkenbaar en vertrouwd

Het volgende stadium van dit project draaide om de creatie van een nieuwe website in lijn met de huisstijl van Hattrick Media. We begonnen met ons eigen werkproces, waarbij we wederom in gesprek gingen met het team van Hattrick Media om hun grafische en technische wensen te begrijpen. Daarna zijn we begonnen met het maken van wireframes voor de belangrijkste pagina’s van de website. Nadat we alle besproken aanpassingen hadden verwerkt, zijn we verder gegaan met het visuele aspect van de website.

Een essentieel kenmerk van deze website was de sfeer en beleving die het moest overbrengen. We hebben ervoor gekozen om de header van de website te voorzien van een afbeelding van de stad Groningen, als punt van herkenning naar de locatie van Hattrick Media. Voor het gedeelte ‘Ontdek Hattrick Media’ hebben we sfeervolle beelden van eerdere uitgaven gebruikt. Bijvoorbeeld, voor een uitgave gerelateerd aan voetbalclub FC Groningen, hebben we een foto van de supporters gebruikt. Door aandacht te besteden aan eerdere samenwerkingen creëren we vertrouwen bij zowel bestaande als potentiële klanten. Dit straalt uit: “Als deze bedrijven hebben samengewerkt met Hattrick Media, moet de kwaliteit wel hoog zijn”.

 

Visueel werkproces

Een belangrijk element van Hattrick Media’s website was de weergave van hun werkproces op een visueel aantrekkelijke manier. Dit werkproces wordt in beeld gebracht op een speciale landingspagina via een tijdlijnstructuur. Via deze tijdlijn worden diverse stappen van het werkproces geïllustreerd door middel van pictogrammen, terwijl beknopte uitleg wordt gegeven bij elke individuele stap. Verder is er onderaan de website een sectie genaamd ‘Hattrick Media Nieuws’, waar het meest belangrijke nieuws met betrekking tot de organisatie wordt gedeeld.

Tevens heeft de website een handige aanleverpagina voor klanten. Met behulp van een formulier op deze pagina kunnen klanten eenvoudig hun bestanden uploaden voor drukwerk, daarnaast hebben ze ook de mogelijkheid om specifieke aanwijzingen door te geven aan Hattrick Media. Bovendien voorziet de pagina klanten van richtlijnen voor de optimale manier waarop zij hun bestanden kunnen aanleveren. Deze gestroomlijnde aanpak zorgt ervoor dat Hattrick Media moeiteloos en efficiënt de juiste bestanden kan ontvangen voor de uitgave van professioneel drukwerk.

 

Goede samenwerking

We hebben met veel plezier samengewerkt aan dit uitdagende project. De communicatie was vlot, er waren duidelijke afspraken en de interactie met het Hattrick Media-team verliep soepel. De nieuwe website van Hattrick Media is absoluut de moeite waard om te bekijken!

 Hattrick Media, hartelijk dank voor deze mooie opdracht. 

Benieuwd hoe wij met ons team jou kunnen helpen?

Neem dan contact op met Chiel.

Je kunt hem bereiken op:

06 – 15 65 77 10

[email protected]

Bezoekadres

Hoenderkamp 27, 7812 VZ Emmen

Telefoonnummer
E-mailadres
Wij werken

Maandag t/m vrijdag
8.30 – 17.00 uur

Belafspraak plannen

Download
hier de
Social media
kalender