8 strategieën om je merk op te laten vallen

Zichtbaarheid is van essentieel belang om te groeien als bedrijf, om dit te realiseren hebben wij de 8 belangrijkste strategieën op een rijtje gezet:

Creëer een unieke verkoopspropositie (USP):

Een unieke verkooppropositie (USP) maakt je anders dan je concurrenten en laat klanten weten wie je bent, waar je voor staat en waarom ze bij jou moeten kopen. Zorg ervoor dat je USP duidelijk en makkelijk te onthouden is. Het moet relevant zijn voor je publiek en passen bij je merk.

Pas een herkenbaar merkimago toe:

 Zorg voor een herkenbare uitstraling door dezelfde kleuren, lettertypes en logo’s te gebruiken op je website, visitekaartjes en andere materialen. Dit helpt mensen je merk snel te herkennen.

Zorg voor een consistente merkidentiteit:

Een vaste toon helpt klanten je merk snel te herkennen. Bedenk welke persoonlijkheid je wilt overbrengen en wat je doelgroep aanspreekt. Houd deze toon vast in al je communicatie, van je website en sociale media tot drukwerk en klantenservice.

Optimaliseer je SEO:

SEO, of zoekmachineoptimalisatie, zorgt ervoor dat je website hoog scoort in Google. Dit maakt het waarschijnlijker dat mensen je site bezoeken. Gebruik tools zoals SEMrush of Ahrefs om de juiste zoekwoorden te vinden waarop je je website moet richten. Zorg ook dat je website snel laadt voor een betere positie in zoekmachines.

Naamsbekendheid

Gebruik social media verstandig:

Social media is een krachtige tool om je merk bekend te maken, kies daarom de juiste platforms waar je klanten actief zijn. Speel hiermee in op je doelgroep, met passende content, dit helpt bij het opbouwen van vertrouwen in je merk. Verder zou je gebruik kunnen maken van een merkhashtag om je content te promoten en zo een vaste stijl te creëren.

Creëer deelbare content:

Interessante artikelen en sociale media posts worden sneller gedeeld en zullen zo meer bereik hebben. Verder moet je ervoor zorgen dat je waardevolle informatie biedt die problemen oplost of vragen beantwoordt. Voeg deelknoppen toe aan je blog, zodat lezers je posts makkelijk kunnen delen.

Maak gebruik van retargeting:

Retargeting campagnes richten zich op mensen die je website hebben bezocht maar niets hebben gekocht. Waarschijnlijk hebben deze mensen dan wel interesse in jouw product, maar is het uiteindelijk nog niet tot aankoop overgegaan. Het doen van retargeting helpt om je boodschap te versterken bij mensen die al van je merk gehoord hebben en kan leiden tot meer verkopen.

Meet merkbekendheid:

Het meten van je inspanningen is belangrijk. Volg belangrijke cijfers zoals het aantal keer dat je merk genoemd wordt en je aanwezigheidsscore. Dit geeft je inzicht in hoe goed je marketing werkt en helpt je om je strategie te verbeteren. Om dit telkens te analyseren kun je hierin kijken wat je beter zou kunnen doen, wat goed gaat en welke inspanningen succesvol zijn en welke minder succesvol zijn.

Door deze stappen te volgen, kun je je merk beter bekend maken en het verschil maken voor jouw bedrijf. In 2024 is het belangrijk om op te vallen en uniek te zijn, met deze acht strategieën kun jij het verschil maken!

Benieuwd hoe wij met ons team jou kunnen helpen?

Neem dan contact op met Chiel.

Je kunt hem bereiken op:

06 – 15 65 77 10

[email protected]

Bezoekadres

Hoenderkamp 27, 7812 VZ Emmen

Telefoonnummer
E-mailadres
Wij werken

Maandag t/m vrijdag
8.30 – 17.00 uur

Belafspraak plannen

Download
hier de
Social media
kalender